İştahsız çocuklar için 10 tavsiye

  1. Çocuğunuza sıklıkla yoğun miktarda şeker içeren birtakım bulamaçlar vermeyin. Bol şekerli tatlara alışan çocuklar farklı lezzetlere karşı daha çok direnç gösteriyor.
  2. Çok fazla ısrar ederseniz yemeyen çocuk yemekten daha da uzaklaşabilir.
  3. İştahsız çocuklar üzerinde etkili olabilecek bir uygulama mutfakta size yardımcı olmalarına izin vermektir. Sofrada çocuğunuzu bu yönden takdir etmeyi de unutmayın.
  4. Çocuğunuza yeni bir besin verdiğinizde buna hemen alışmasını ve ilk defa verdiğiniz bir şeyi hemen bol miktarda tüketmesini beklemeyin. Her gün 1-2 kaşık vererek sabırla alışmasını bekleyin.
  5. Büyük porsiyonlar iştahsız çocuk için tehdit oluşturur. Ona küçük tabaklarda küçük porsiyonlar sunun ki gözü korkmasın.
  6. Çocuğunuz 1 yaşına geldikten sonra emzirme konusunda kontrollü davranın. Anne sütüne çok fazla alışan bebekler bir nevi tiryaki haline gelebiliyor. Canı ne zaman isterse meme emebilen bir çocuk bu şekilde doyuyor ve ekstra gıda almak konusunda isteksiz olabiliyor.
  7. Çocuğunuz kendi başına temiz bir şekilde yemek yiyecek kadar büyümemiş olsa da kendi başına yemesi için ortam hazırlayın. Etrafın kirlenmemesi için altına bir örtü yayın, bırakın döke saça yesin. Bir şeyi başarmanın hazzı her zaman teşvik edicidir.
  8. Yemek yemek çocuk tarafından bir ihtiyaç giderme yolu olarak değil bir kültür ve alışkanlık olarak algılanmalıdır. Bu bütün çocuklar için geçerlidir, iştahsız çocuklar söz konusu olduğunda daha da önemlidir. Bu yüzden bebeğiniz oturmaya başladıktan sonra aç olmasa bile mama sandalyesiyle sofrada bulunmalı. Eline bir parça ekmek veya meyve de verebilirsiniz; esas olan bu şekilde bazı rutinleri öğrenmesi ve yemek yiyen yetişkinleri gözlemleyerek olaya katılma isteği duyacak olmasıdır.
  9. Sofraya çocuğunuzun sevmediği bir yemeği koyduğunuz zaman doğal davranın, yemeye başlayın ve onun da yemesini bekleyin. Sofrada bu yemeği sevip sevmediği konusunda konuşmayın, başka şeylerden söz edin.
  10. Çocuğunuzun yemeğin sofrada yeneceğini anlamasını sağlayın. Birkaç lokma yiyip kalktıysa onu birkaç kere uyarın, dinlemezse ısrar etmeyin. Yemek bittiğinde masayı çabuklukla toplayın ve çocuğunuzun bir sonraki yemek saatine kadar başka bir şey yemesine müsaade etmeyin.